Tänään käytiin eläinsuojeluyhdistyksen järkkäämässä mätsärissä Jokimaalla. Olipas helle ja tulipa hoppu kun ilmosin molemmat koirat ja tietenkin osuivat niin, että olivat peräkkäisissä pareissa, mutta kiitos Essin ja Hennan homma onnistui! :) Ensin siis mentiin kehään Siron kanssa ja meidäthän siis tuomaroi Paula Heikkinen-Lehkonen, niin aavistuksen kiinnosti mitä tytöstä sanoo. Mutta pelkkää positiivista palautetta tuli! Ainakin totesi, että koira on erinomaisessa kunnossa ja liikkuu hyvin ja on hyvin kulmautunut, kehui myös parina ollutta komeaa doggia, mutta antoi kuitenkin meille punaisen nauhan. Sitten koiran vaihto lennossa ja Särmä kehään. Särmällä oli vähän vauhti päällä, eikä pienintäkään käryä mitä oltiin tultu tekemään :) kauhoi ajoittan mallikkaasti ja kuolasi herkkuja. Silti saatiin positiivista kommenttia, elikä mitä nyt muistan niin aluksi totesi, että ollaan kova tasoinen pari (parina siis faaraokoira), että molemmat ovat hyviä rotunsa edustajia. Kummatkin koirat vähän ylärajoilla kokonsa puolesta ja Särmästä kehui turkkia, kulmauksia ja Särmäkin erinomaisessa kunnossa, huomautti myös että innokas nuori koira kuten kuuluukin. Kehui myös että Särmällä on nuoreksi koiraksi oikein hyvin kehittynyt rinta. Mutta pari vei voiton ja saatiin Särmän kanssa sininen. Hyvä homma, niin ei tarvinnut apukäsiä pyytää punaisten kehään.

Sinisissä meidät yllätyksekseni valittiin neljän parhaan joukkoon ja lopuksi oltiin 2. Siinä asettautuessamme oikeisiin paikkoihin, naureskeltiin ekaksi tulleen valkoisenpaimenkoiran omistajan kanssa, että "hei meidänhän pitää mennä toistekin samoihin kisoihin kun näin pärjätään". Oltiin nääs samassa AD-kokeessa ja eikös kolmanneksi tullut sakemannikin omistajineen ollut ollut samassa kisassa! Tämän yhteensattuman ehkä ymmärtäisi, jos osanottajia olisi ollut minimaalisesti, mutta tuollahan oli väkeä pilvinpimein! Hassua! Niin ja valkkarin omistaja asuu Hämeenlinnassa ja sakun omistajakin ilmeisesti kauempana. Saatiin kivasti palkintoja ja tuskailinkin, että miten saan nämä kaikki kulkemaan, niin eikös pinkan päälimmäisenä ollut vinkupallo tippunut ja Särmähän sen samantien nappasi, mikä aiheutti ympärillä naureskelua, että on sulla ainakin innokas kantoapulainen :D Särmä siis voitti Joken pannan, herkkuja, dentastixejä, mahtavan Vinkupallon (Särmän edellinen olikin jo kulunut!), aktivointilelun ja lahjakortin :) Kivaa! Niin ja Särmä esiintyikin nyt ihan kauniisti.

Siro ei enää sijoittunut, mutta olipas kiva reissu ja tavattiin monenmonta tuttua! Mm Ökön, Ranjan, Joonaksen, Arskan ja Limen omistajineen, Millaan ja Katriinkin törmäsin, sekä tietty Essin ja Hennan kanssa pyörittiin alueella ja toimivat koiran pitelijänä aina tarpeen vaatiessa ;)