Eilen kävin koirien kanssa vähän enemmänkin harrastelemassa. Aluksi tein molemmille jäljet. Siron jälki tuli tehtyä melkoiseen ryteikköön, mutta ajattelin, että teen loppuun kerran aloitin. Jäljet saivat vanheta sen aikaa, kun tein erikseen molemmilla agilityrataa. Ja sain huomata, että Särmä kääntyy todella nopeasti ja irtoaa esteille kivasti! Sirolla takkuaa kepit, ensimmäiset kaksi kertaa menee hyvin, sen jälkeen into hiipuu ja vauhti samoin. Tämän jälkeen Särmä sai harjoitella seuraamista niin, että palkkasin välillä lelulla ja välillä herkuilla. Liikkeestä maahanmenot meni oikein kivasti ja luoksetulokin ihan ok. Siro sai myös tehdä seuraamista, tosin pidempää pätkää ja ensiksi tylsää suoraan menoa (seurasi silti hyvin). Seuraava seuraamispätkä olikin käännöksiä ja rytmin (juoksua/hidasta) vaihteluita sisältävää, seurasi jälleen hyvin. Sitten pääsikin Särmä jäljelle ja koirahan jäljesti todella hyvin, ei lainkaan haahuillut vaan selvästi keskittyi ja eteni reipasta vauhtia. Ja mikä jännittävintä, koiran kuono "tippui" heti alas ja se alkoi etsiä jälkeä, kun laitoin jälkivaljaat päälle! Ihan selvästi yhdistää jo valjaiden pukemisen jäljestykseen. Jäljen päässä oli kipollinen nappulaa jonka seassa oli makkaran palasia ja hienosti häntä poitsulla viuhtoi, kun ihan ite tämmöisen aarteen metsästä löysi

Siron ryteikkö jälki oli vähän vaikea ja itsekään en enää muistanut mistä olin tarponut, niin vähän oli turhia pyörimisiä ja yhden kulman vähän oikaisi. Esineen ilmaisi ok, josta sai pikku kipollisen kuivalihaa ja makkaraa. Loppu pätkä menikin paremmin kun oli parempi maasto. Koirat saivat tehdä myös esineruutua, tosin en tallannut aluetta. Siro sai tehdä ensin ja kivasti haki, vauhtia olisi saanut olla enemmän. Särmä sai etsiä samalta alueelta kuin Siro, muttei onneksi alkanut Siron jälkiä jäljestämään, vaan oikein hyvällä vauhdilla toi kaksi esinettä. Leikkittiin esineillä ja sai vielä herkkuakin palkaksi. Olipa koirat väsyneitä vielä illallakin.

Tänään harjasin Särmän ja tässä kuva tuloksesta (tosin osa tuosta karvakasasta ehti karata tuulen mukana jo pitkin pihaa, kun hain kameraa). Mutta enemmänkin olisi karvaa irronnut, jos olisi vaan jaksanut harjata.