Toissapäivänä tai paremminkin iltana tein molemmille koirille jäljet. Särmälle tein aika lyhyen jäljen, jolla yksi kulma. Poitsu jäljesti ihan kivasti, ehkä himpun verran liian vauhdikkaasti, mutta kuitenkin tarkasti. Sirolle teinkin pidemmän jäljen, jolla 90asteen kulma, loiva kaarros ja esine. Siro meni tosi kivasti ja tarkasti.

Eilen lähdin töistä suoraan hakuharjoituksiin. Aluksi olin muille koirille maalimiehenä ja sitten hain Särmän, jolle tehtiin muutamia näkölähtöjä. En siis itse mennyt haettavaksi, vaan lähetin ainoastaan koiran. Ryhmästä joku epäili, että ei muuten ollut ensimmäinen kerta tuolle koiralle! Vaikka kyllähän se oli  Niin hauska tuo Särmä, kun intopinkeenä ukkojen perään paineli, vaikka ei ollut kyseisiä ihmisiä koskaan tavannut. Sirolle tuskin tuommonen onnistuisi, sitä kun ei vieraat ihmiset juuri kiinnosta, omien tärkeiden ihmisten katoaminen vaan kiinnostaa No Särmä sai kehuja reippaudestaan ja katsotaan ensi kerralla miten poitsu menee.

Tänään käytiin vähän tokoilemassa ja Särmän seuraaminen oli jo suorempaa! Sirolla ei vieläkään liikkeestä istuminen suju niinkun pitäisi, koira on hidas eikä selkeästi tiedä tarkoitetaanko sivulletuloa, seisomista vaiko istumista. Muissa kohdin koira istuu kyllä, mutta seuratessa epäröi. Täytyy istuttaa sitä nyt vähän joka paikassa, niin eiköhän se ala huomaamattaan istumaan seuraamisen yhteydessäkin. Tänään myöskin harjoiteltiin ilmaisua, siis Särmän kanssa. Kivasti haukkui, täytyy harjoitella lisää ja kohtapuoliin myös sitä, ettei koske minuun tai patukkaan ennekuin palkkaan (nyt siis olen tehnyt niin, että koira on kiinni eikä edes ulotu koskemaan).