Aamulla pakkasin koirien aamuruuat pikkupurkkeihin ja lähdettiin taapertamaan hyppyrimäkien vierestä Löytynmäelle. Treenailemassa oli hakuryhmästä tuttu groenendal, tosin olivat milloin kauempana ja milloin lähempänä meitä. Aloitettiin Siron kanssa seuraamisella, ekoissa askelissa ei nostanut päätään kontaktiin -> en kommentoinut mitenkään otettiin vaan alusta. Tehtiin käännös molempiin suuntiin sekä täyskäännös ja tällä erää palkka repulta (meinasin vaihdella että välillä palkka taskusta ja välillä kentän laidalta repusta, jos ei masentuisi niin kovin, kun taskussa ei tuoksukkaan mikään ). Liikkeestä seisomista lelu sekä ruoka palkalla, meni kivasti. Siro oli ihan innoissaan ja leikki kunnolla.

Sitten Särmän kanssa seuraamista (alussa piti haukkua intoaan, vaikka ihan omatoimisesti tarjosi sivulle tuloa!). Liikkeestä maahanmeno saisi olla nopeampi, reagoi tosin käskyyn heti. Seuraamiset meni kivasti, täyskäännökset vaan väljiä ja intoa niissä liikaa. Liikkeestä seisominen on edistynyt -> palkkailin narupallolla.

Siron vuoro, luoksetuloa eri etäisyyksiltä, pieni kehu kun istui eteen ja palkka vasta sivulle tulon (suoran)  jälkeen. Selkeästi siirtyy huonommin sivulle kun ei saa eteentulosta palkkaa. Tehtiin seuraamista lyhyt pätkä, yllärinä nyt palkka taskusta. Noutamista -> toi innokkaasti käteen, mutten uskaltanut vielä istuttaa. Edessä istumista ja pitämistä tehtiin erikseen, meni oikein kivasti.

Särmän kanssa kapulan hakemista ja sillä leikkimistä. Paikalla makuu meni hyvin, vaikka juoksentelin koiraa ympäri tai menin kauas ja odotin passiivisena. Pitempi seuraamispätkä, mikä menikin oikein hyvin, kun koiralla oli liiat höyryt haihtuneet

Sitten Siro esineruutuun, missä yksi esine. Toi todella nätisti ja selvästi tiesi mitä ollaan etsimässä! Toinen esine erikulmaan ja koiran vienti eri lähetyspaikkaan, ja hyvin löytyi tämäkin! Ihme tyttö, kun ei olla esineruutua edes aikoihin tehty!

Särmälle samat esineet, vienti yksi kerrallaan, niin ettei koira nähnyt. Tämä ei sitten mennytkään sujuvasti, löysi heti esineen, sylkäisi ja jatkoi etsimistä, eli etsi luultavammin palloa tai muuta mukavampaa esinettä. Kielsin ja pyysin tuomaan löydöksen, nihkeästi toi, kehuin kovasti ja leikittiin esineellä. Sitten vein koiran näkemättä toisen esineen ja lähetin koiran eri paikasta, tämän toi heti ja oli innoissaan. Lisää treeniä erilaisilla esineillä siis.

Illalla oli vielä Särmän agilitytreenit. Tehtiin rataa millä oli hyppyjä, rengas, putki ja muuri. Kaksi hypyistä piti tehdä takaakiertoina, mutta oli kaikille liian vaikea. Eka takaakierto onnistui Särmältä kyllä, mutta hypyt oli niin eri linjassa, etten saanut koiraa "työnnettyä" tarpeeksi toisen hypyn taakse, kun vauhtia oli vähemmän onnistui, muttei keskellä rataa. Nyt tietää siis taas mitä harjoitella. Keinua käytiin kolistamassa (niin että pamauttaa keinun toisen pään, joka on vähän ilmassa, etutassuillaan alas -> oppii siis että itse aiheuttaa kolahduksen ja siitä seuraa palkka = toivottavasti mieleinen ääni). Puomin alasmenoa otettiin myös pari kertaa. Tehtiin rata myös toiseen suuntaan ja molemminpäin Särmä suoritti hienosti renkaan. Vaikkei sitä olla paljoa harjoiteltu, niin ei vielä tähän mennessä ole kertaakaan mennyt sivusta!