Noniin nyt on koirat jo selvästi taudista päässeet, ruoka maittaisi kaiken aikaa, eikä ole vatsat menneet herkuistakaan sekaisin. Tänään käytiin 1,5tunnin lenkki -15 asteessa ja mikä huvittavinta Särmän töppöset paleli heti, jos matkanteko hidastui, Siron ei! Tai no tiedä sitten onko huvittavaa nyt ihan oikea sana, ehkä paremminkin hämmentävää. Mutta huvittavaa on se, että Siro näyttää tätä nykyä mummolta. Siis kun on niin kylmä ilma, niin pitää korvien paleltumista yrittää estää, myssyllä. Alla kuva.


Siro antaa "myssyn" kyllä olla, mutta joskus täytyy yrittää kyhnätä sitä jalkaani tai Särmään, jos vaikka kävis säkä ja se sattuisi tippumaan. Voi, kuinka harmaalta Siro kuvassa näyttääkään, salama vähän vääristää...Niin ja kivasti kierossa tuo vihreä ja keltainen silmä

Ihme kyllä vastaantulijat eivät ole kyselleet "miksi sillä on tommonen päässä?" tms. Meinaa silloin kun Siro oli pentu, useampikin ihminen kysyi miksi sillä on takki päällä. Ja kun selitin, että ihan sen takia, että se palelee, koska sillä ei ole lainkaan pohjavillaa, niin kysyjät näyttivät siltä etteivät vieläkään ymmärtäneet. Olisi kait pitänyt sanoa, että puen sitä, koska se on mun mielestä vaan niin kivaa, niin sitten varmaan olisivat selityksen uskoneet Nykyään on nuo koiranvaatteet jo niin tavallisia, etteivät noteeraa meidän myssyäkään, vaikka sen ymmärtäisinkin!

Toivottavasti ei ilma pakastu lisää, muuten joudun kaivamaan Siron toppahaalarin kaapista. Nythän tuo on tarennut (onko tuo edes suomea tuo sana? no en parempaakaan vastinetta keksi) villapaidalla ja toppatakilla. Sitten jos pakkanen vielä kiristyy täytyy laittaa fleecehaalari, villapaita ja toppahaalari, niin taas tarkenee! Muuten tuosta tarennut-sanasta tuli mieleen, että tänään töissä tunsin itseni hölmöksi, kun piimä piti sanoa monikossa, siis tässä esimerkki niin että piimä vaihdettu maidoksi "vietkö maitoja hyllyyn" mutta eipä muutkaan varmaksi tienneet, miten niinkin tavallisen sanan kuin piimä monikko menee! Siis tietysti voi sanoa piimät, mutta miten tuo maitoja vastine? Onko piimiä, piimoja vaiko jotakin muuta?