Eilen oltiin taas pentuagilityssä Särmän kanssa. Harjoiteltiin irtoamista, takaakiertoa, keppejä, pöytää, puomia ja sen kontakteja. Irtoaminen oli ihan helppo juttu, kun oli vaan kaksi hyppyä, mutta sitten kun olisi pitänyt kolmaskin hypätä niin homma hiukan vaikeutui. Särmä jäi ekalla kertaa vain pyörimään toisen hypyn jälkeen, että missä se herkku on, kun oli tässä viimeksikin. Nopeastihan tuo homman hoksasi, kun ohjaajamme kävi nakkia näyttämässä ja sanomassa, että "Täällä, Särmä!". Särmä sai kehuja, että malttaa odottaa todella hyvin. Vähän kyllä itsekin ihmettelin, kun jaksoi minulta lupaa odottaa, vaikka toinen nakin vierestä ihan nimellä kutsuu. Niinpä kehuin ja palkkasin myös paikallaolosta.

Tässä huonolaatuinen kuva, kun aluksi vein herkun itse kolmen hypyn taakse ja palasin koiran luo ja lähetin. Paremmin toimi se, että kouluttajamme vei, näytti herkkua ja innosti koiraa ja minä vaan lähetin (paremmin hahmotti/muisti, että herkku on viimeisen hypyn takana).

Takaakiertoa harjoiteltiin niin, että  koira jätettiin kahden esteen taakse ja ohjattiin kiertämään kolmas este takaa. Tässä ei mitään ongelmaa, hyvin seurasi kättä ja teki tiukan käännöksen. Kepit meni myös oikein kivasti. Vasemmalta puolelta ohjatessa olen itse hidas. Särmä meni puomin ihan hyvin ja vaikutti, että hoksasi saavansa palkan alku- ja loppukontakteilla. Pitäisi joku sana vaan kehittää, mitä alkaa kontakteilla käyttämään. Sirolla olen käyttänyt "Sooo" sanaa, jolla jarruttaa. Särmälle harjoittelin nyt "ota" käskyllä. Pöytä meni ihan ok, koira jotenkin ei näyttänyt hoksaavan, ettei tarvi muuta tehdä kuin hypätä

Tänään kävin aamusta tokoilemassa. Särmä sai nyt harjoitella paikallaoloa, eli jätin koiran maahan ja kävelin pois, kehu ja palkkaamaan. Seuraavaksi menin reipasta vauhtia kauemmas ja tein parit haarahypyt (varmaan näytti fiksulta, jos joku ohikulkija sattui näkemään ), hienosti poika pysyi, ei aikomustakaan nousta, taas palkkasin ja kehuin. Vielä yhden paikallaolon tein ja lähdin koirasta poispäin, käännyin ympäri ja odotin hetken, jonka jälkeen juoksin koiran ohi! Hienosti pysyi ja palasin koiran viereen silittämään, palkkaamaan ja kehumaan. Särmä teki myös luoksetuloa ja istui hyvin eteen. Sivulle tulot ja paikallaan käännökset onnistui hyvin, kokeilin myös seuraamisessa täyskäännöksiä, hyvin poitsu oli mukana. Liikkeestä maahan menot oli todella nopeita. On se hassua, kun en niihin ole nopeutta edes vielä alkanut harjoitella -> koira saanut aina palkan siitä, että kyynäret ovat maassa eikä nopeudesta.

Siro sai tehdä pientä seuraamispätkää ja tiheitä palkkauksia. Istui joka pysähdyksellä (Siroksi) nopeasti ja niistä palkka. Paikallaan käännöksiä tehtiin myös (Siron mielestä ne on kivoja). Kaukokäskyjä harjoiteltiin myös, ihan kivalla vauhdilla teki! Luoksetuloa pitkällä matkalla, tässä ei mitään ongelmaa, vaikka kokeessa istui vinoon.