Tänään olikin jännä päivä, meinaa oltiin ilmoittauduttu Särmän kanssa BH-kokeeseen Kouvolaan (Lahden kokeet taas täynnä). Jaa ja mikäkö tästä tekee normaaliakin jännempää oli se, että eiliset treenit meni ihan kehnosti! Särmä ei yht'äkkiä muka osannutkaan mennä maahan kuin ehkä toisella tai kolmannella käskyllä. Aamulla kävin sitten teettämässä pari maahanmenoa ja Särmähän meni hienosti ihan kuin ei ikinä olisi asiassa mitään ongelmaa ollutkaan ja sai vielä niistä aamuruokansa palkaksi, että piti olla kannattava homma!

No mutta kuinkas kävikään... Eli jouduttiin ensin paikallaoloon ja koira meni hienosti maahan ja oli ihan paikallaan (muut vähän ryömi tai lähtivät kirmaamaan kentälle). Tästä siis erinomainen. Alla kuvia taas :)

Paikallaoloon jättäminen...

ja saihan sen piiiiitkän tovin päästä hakea pois ;)

Sitten seuraamisiin. Meikäläinen keskittyi taas laskemiseen eikä koiraan, mutta hihnassa seuruu oli ihan kiva. Oli vissiin erinomainen.

Henkilöryhmät taisi sujua ihan suht ok, vaikkei olla niitä juurikaan harjoiteltu. Mutta pitkät seuraamispätkät alkoi puuduttuu koiraa ja vapaana seuraamisessa juoksemisen ja hitaan kävelyn jälkeen tulevassa oikealle käännöksessä tumpeloitiin jotain ja minä annoin vielä jonkun totaali väärän käskynkin blush Selvittiin kuitenkin loppuun asti. Näitä pitkiä seuraamisiakin olisi voinut vähän ahkerammin treenata. Tästä taisi tulla silti erittäin hyvä.

Henkilöryhmästä vapaana seuraamiseen...

Pitkä suora vielä sujui (mitä nyt mulla meni laskut sekaisin taisin kävellä 50 sijaan sen 70 askelta!)

Istuminen, tästä tuli erinomainen, eikä edes omistajan laskutaidoista huomautusta, vaikka posotin sen 30 vaikka 15 olisi rittänyt ;)


Maahanmeno ja luoksetulo. Maahanmeno oli kuulemma todella hyvä ja nopea, mutta sitten koira teki jotain ennenkuulumatonta ja luoksekutsuttaessa juoksi täysiä ohi ja kaarsi sitten tyylikkäästi vinoon, ei sivulle eikä suoraan eteenkään, vaan jonnekkin välimaastoon, eli kaarroksen takia taisi tämä olla puutteellinen.

JA sitten kaupunki osuuteen...

Näin myö lähdettiin, Särmää en siis käskenyt ees seuraamaan...

Koiran ohitus, vaikka ehkä enemmänkin perässä kulkeminen tässä vaiheessa

Fillaroitsija ohitteli ja rimputti kelloa

Ja henkilöryhmässä juteltiin mukavia...

Sitten sain ohjeistaa viereen ajanutta autoilijaa, en vaan tainnut hoksata ettei se ehkä autollaan pysty linnuntietä kulkemaan ;)

Sitten lenkkeilijät piiritti meitä (ei Särmä niistäkään välittänyt) ja lopuksi vielä jätin koiran kiinni ja menin nurkan taa piiloon, niin että toinen koira tepsutteli Särmän ohi, eikä Särmä edes hievahtanut. Eli BH hyväksytty! smiley