Eilen suunnattiin Orimattilan metsiköihin hakutreeneihin. Pitkästä aikaa pääsin treeneihin osallistumaan, kun yleensä olen aina lauantaisin töissä, nyt vähän mietityttikin muistaako Särmä koko touhusta mitään! Ei oltu kyseisessä paikassakaan oltu koskaan ennen (aina ollaan oltu Ahtialassa). Mutta hyvin Särmä toimi ja oli ihan intona jo odotellessa, kun kuuli aikaisemman koiran haukkuvan. Esimmäinen ukko tehtiin haamuna ja hienosti löytyi. Lähetys toiselle puolelle ja koira irtosi todella vauhdilla ja löysi ja ilmaisi hyvin. Edettiin keskilinjalla ja lähetin koiran, kun malttoi odottaa hiljaa, tällä erää etsi kauemmin. Vikalle piilolle näkölähtö (koska jostain syystä kukaan ei ollut mennyt sinne etukäteen) -> Särmä haki hyvin. Vou, meni paljon odotettua paremmin, koska tosiaan on treeneistä ollut taukoa eikä ilmaisuakaan olla montaa kertaa muistettu harjoitella. Särmä myös leikki kaikkien maalimiesten kanssa hyvin eikä törmäillyt tms.

Ja kun sopivasti sattui hakuharkat olemaan Orimattilassa, niin suunnattiin sieltä suoraan rhodejen Open Show:hun, Hurttahallille. Kehiin ei siis oltu ilmottauduttu, mutta käytiin tokokehässä pyörähtämässä. Ei Siron kanssa paljon treenattu, kun Hollolassa oli tiedossa tokotreenit kolmelta. Treffattiin Siron sisko Ruusa ja lähdettiin siskoksia käyttämään leikkimässä. Ideana oli mennä läheiselle kentälle, mutta se oli varattu "pätevien" pk-treenaajien toimesta. Katottiin Ruusan omistajan kanssa touhua, että huhhuh Oli meinaa rotikka ohjaajalla raippa mukana, jolla koiraansa hutki milloin seuraamisen yhteydessä, istumisessa ja milloin muuten vaan Joo-o ei taida hänen koiransa treenipaikalle tullessa vinkua innosta, vaan luultavammin läähättää stressistä... Uskomatonta että joku ottaa raipan mukaansa mennessään treenaamaan koiraansa, eli tietoisesti tietää käyttävänsä sitä koiraparkaansa, eihän sitä vissiin kannata koiralle asioita opettaa, vaan vaatia raipalla toimintaa, jota luultavasti ei koiralle ole edes viitsitty/yritetty opettaa. Luulempa että hänen "oikotiensä" tyssää heti ekassa kokeessa, kun ei olekaan raippaa mukana! On tämä "koiraurheilu" välillä niin perin masentavaa Mutta josko tästä vuodatuksesta, siirryttäisiin positiivisempiin asioihin, eli mentiin päästämään siskot juoksemaan montulle. Hauskasti tytöillä oli ihan sama leikkityyli ja hirveän nätisti leikkivät, ei törmäilty ja muutenkin sopuisasti leikittiin Tässä taasen kuvia...


Samanlaiset ilmeet...


Ota kiinni, jos saat! Oli muuten Ruusalla paljon tiukemmat käännökset kuin Sirolla!


Siro kirmailee...


Ja vielä yhteiskuva sisaruksista

Särmäkin pääsi Ruusaa moikkaamaan pikaisesti ennen lähtöä. Oli poika ihan innoissaan uudesta tuttavuudesta Jatkettiin siis matkaa Hollolaan, jossa olivat jo Essi, Sini ja Tinja koirineen. Tehtiin ensin Siron kanssa seuraamista, paikallaan käännöksiä, luoksetuloa ja liikkeestä seisomista. Otettiin myös ryhmä paikallaoloa, myös niin että viereinen koira kutsuttiin luo. Sitten hain Särmän ja tehtiin seuraamista. Otettiin taas paikallaolo ja Särmä oli kivasti, vaihtoi tosin jossain välissä lonkkalleen, kävin pyytämässä sivulle ja käskin uudelleen maahan, palkkasin kun makasi hyvin. Ihmeen rauhallinen poitsu on paikallaolossa, kun muuten on niin intoa täynnä, että ylisuorittaa. Niin ja yhdellä koirista oli juoksu, eikä Särmä reagoinut! Jes, muuten on niin tyttöjen perään (vaikkei juoksuja olisikaan), mutta kun tehdään hommia, niin ei keskittyy vaan tekemiseen. Särmä pääsi vielä lopuksi painimaan Rian kanssa (heh Ria ei siis ole se koira, jolla oli juoksu ).