Eilen oltiin Särmän kanssa Kisavire-koulutuksessa. Arvoin tosin vielä paikanpäällä, että kummanko koiran kanssa osallistun. Sirolla kun olisi vireessä nimenomaan toivomisen varaa, mutta toisaalta on tottunut vieraissa paikoissa olemiseen ja treenaamiseen, niinpä meinasin, että Särmä pääsee kokemaan vähän uusia juttuja!

Kaikilla muilla tuntui olevan selvänä mihin tarvitsevat neuvoja, mutta onneksi ryhmässämme oli myös Chila aussie (10kk), jolla ei myöskään ollut missään tietyssä liikkeessä avun tarvetta. Niinpä me keskusteltuamme Chilan omistajan kanssa päätettiin näyttää ensiksi seuraamista. Pekka kehui Särmää innokkaaksi ja yrittelijääksi, tosin sanoi että seuraamisessa näkyy vielä pentumaisuus, että siihen ei auta kuin aika. Saatiin myös neuvoksi takapään käyttöharjoituksia ja muutaman puoliympyrän tehtyämme kehuja, että Särmä käyttää harvinaisen hyvin takapäätään. Tehdään siis tulevaisuudessa näitä harjoituksia.

Toisella kerralla tehtiin liikkeestä seisomista, sitä kun ei olla vielä kunnolla harjoiteltu. Särmä kuulemma pysyy hyvin ja nyt tulisi rakentaa vielä napakampi pysähtyminen. Niinpä Pekka nakkasi Särmän taakse pallon, kun pysäytin ja sitten vapautin pallolle. Antoi myös neuvon, että kannattaa aina antaa käsky silloin kun koira seuraa hyvin, eli pysähtyminen toimii tavallaan palkkana hyvälle seuruulle.

Tämän jälkeen osallistuin vielä luennolle (hallissa tosin oli todella kylmä!). Luennolla ei ollut kauheammin uutta asiaa, mutta hyvä neuvo siitä, että koiralle tulee silloin tällöin (esim. kerran viikossa) "raaskia" tehdä kisanomainen treeni, jolloin saa palkan vasta hallilta/kentältä lähdettäessä. Tällöin kisatilanne ei eroa liiaksi treeneistä ja koira oppii toimimaan pidemmän aikaa palkatta. Tätä nimenomaan en ole raaskinut Sirolle tehdä, mutta nyt siihen tulee muutos ainakin yritetään! Ihan kiva päivä oli, vaikka olinkin ihan jäässä kotiin lähdettäessä!