Tänään pääsi Särmä ihka ensimmäiseen tokokokeeseensa. Tässä on aiemmin ollut tarkoitus osallistua ennen virallista koetta, johonkin möllikisoihin, mutta aina ollut joku este (Särmän loukkaantuminen, työvuoroni), että olisi vähän päässyt näkemään miten koira mahtaa ilman palkkaamista toimia. Mutta oikein kivastihan tuo toimi, vaikka jännitin itse aikalailla.

Ennen alokasluokan luoksepäästävyyttä ja paikallaoloa, Särmän kimppuun hyökkäsi käyttöbelgi, joka siis pääsi omistajaltaan karkuun hihnansa kera, eikä tietty omistajan huutoja kuunnellut, vaan tinttasi suoraan Särmän poskeen/kaulaan kiinni. Särmä-parkahan ei koiraa edes aluksi katsonut tai huomannut, ennenkuin tyyppi jo tuli kiinni. ÄRSYTTÄVÄÄ! Särmähän antoi kyllä takaisin hyökkääjälle, ennenkuin sain toisen hutkittua ja ärjyttyä irti. Joo-o hyvin on koira hanskassa, kun kisasi siis avoimessa, eikä kuitenkaan arkielämässä näköjään mitään käskyjä noudata tai paremminkin tarvitse noudattaa. Särmäähän ei koko tapaus haitannut (ei ole aiemmin joutunut tappeluun), vaan olisi sen jälkeen vaan halunnut leikkiä ympärillä olevien koirien kanssa, eikä aika samannäköistä malinoistakaan mitenkään tuijotellut tms.

Marko oli mukana ja otti videokuvaa, tosin kameraan tuli joku ihme häikkä ja pätkäisi aina 3sekunnin välein kuvaamisen, eli taluttimessa seuraamisesta ei ole kuin liikkeelle lähdöstä ja yhdestä käännöksestä ja suoraan seuraamisesta pikkupätkä. Loput liikkeet Marko kuvasi kännykällään, kun kamera ei ottanut toimiakseen (liekö videot vei liikaa tilaa?) ja kännykällä kuvatut näkyvät vähän kaukaa.

Mutta ensinnä siis luoksepäästävyys, jossa lisäjännitystä toi se, että viereinen cockeri rymisteli räksyttäen tuomarin perään (oli siis itse päästävyyden nätisti vieressä, piti vaan tuomarin selälle räkyttää) ja Särmää tietty kiinnosti tämä tilanne. Niin ja tämä cockeri voitti koko kokeen ja täytyy todeta, että en tuolla innolla ja taidolla toimivaa cockerspanielia ole ennen nähnyt! Mutta alla siis luoksepäästävyys.




Höh, videot kestää niin kauan ladata, että laitan paikallaolosta kuvia vaan, muutenkaan siitä ei ole kuin pätkä, mutta lisään kun saan ladattua! Siinä näkyykin hauskasti kun reunassa ollut sakemanni päätti naatiskella koko rahan edestä ja alkoi kyhnäämään selkäänsä nurmikkoon ja potkiskeli innoissaan taivasta kohti, myös mäyräkoira nousi ja lähti hajujen perään, mutta Särmä pysyi hienosti, ehkä aavistuksen tavallista levottomampi oli ja pyöritteli päätään, muuten oikein kiva.

Perusasento ja...


...maahan.



Tässä vihdoin video! Niin ja yksi koirista ei mennyt eka käskyllä maahan, siksi yksi ohjaajista tulee myöhässä.

Tässä vapaana seuraamisesta pätkä, oli muuten pitkä juoksemisosuus, joka tosin ei näy tässä, kun loppuu ennen sitä. Kytkettynä seuraamisessa olinkin aivan varma, että liikkuri oli varmasti sanonut jo että "normaali käyntiin mars", mutta eipä ollutkaan, että vähän epäröivästi varmaan juoksentelin.


Liikkeestä maahanmeno.


Luoksetulo ja törmääminen, vähän hirvitti, kun tuli semmosta vauhtia, että hajooko meikäläisen polvi ;) Eipä olla tuota suoraan sivulletuloa, noin pitkällä matkalla harjoiteltukaan.


Liikkeestä seisominen, kuulemma takanamme juoksenteli kaksi rusakkoa ja tuomari vaan naureskeli että onneksemme tämä liike tehdään tähän suuntaan, eikä nuo töpöhännät pomppineet paikalle luoksetulon aikana! Kiitos myös minun puolesta pupuille ajoituksesta ;) olisi voinut olla luoksetulo vieläkin vauhdikkaampi ja ehkä jatkua vähän kehänauhojen yli, ennenkuin olisin hoksannut että takanani mahtaa olla jotain jännää :D


Hyppy oli aikas lennokas totuttuun tyyliin ;) mutta jäi seisomaan vähän vinosti.

Tässä vielä liikkeet numeroina:
Luoksepäästävyys 10
Paikalla makuu 10
Seuraaminen kytkettynä 9
Seuraaminen taluttimetta 9
Maahanmeno liikkeestä 9
Luoksetulo 8 (törmäsi!)
Seisominen liikkeestä 9,5
Estehyppy 10
Kokonaisvaikutus 10
185p./200p.  Kunniapalkinto ja sijoitus 2./8