Eilen oli Särmällä tapahtumarikas päivä, kun aamulla tokoiltiin, illalla mentiin hakuharkkoihin ja sieltä vielä suoraan agilityharkkoihin. Haussa Särmä oli innoissaan ja ilmaisi melkoisen pontevalla haukulla. Tehtiin koiralle haamuja neljällä eri maalimiehellä ja aina Särmä oli yhtä innoissaan. Särmä palkattiin pelkästään leluilla ja hyvin näytti toimivan. Itseä vähän epäilyttää, oppiiko koira käyttämään nenäänsä vai pelkkää näköään, kun sille näyttäydytään, mutta katsotaan miten etenee.

Agilityhallilla Särmä oli ihan innoissaan, kun kerrankin oli samaan aikaan muita koiria paikalla (ohjatut treenit on siis ollut kesätauolla). Tehtiin neljän hypyn suoraa (vika este tosin muuri). Aluksi menin koiran kanssa samaan aikaan, sitten otin jonkin verran etumatkaa ja kolmas variaatio oli, että laitettiin herkku hyppyjen taa. Tehtiin näitä soveltaen, niin että koira hoksasi edetä suoraan eikä kääntyä kohti tai katsoa välissä minua tai kättä. Tehtiin myös suoran jälkeen pukea ja rengasta. Keppejä harjoiteltiin erikseen ja ne sujui hienosti, tosin toiselta puolelta olen aivan liian hidas ohjaamaan. Mutta Särmä selvästi hoksannut, että keppejä kuuluu pujotella, meinaa kun kävelin muuten vaan keppien ohi, koira alkoi pujottelemaan oma-alotteisesti (tosin keskeltä keppejä). Lopuksi tehtiin välistä vetoja kahdella hypyllä, mutta Särmä alkoi ehkä vähän väsähtää, eikä kääntynyt aluksi kunnolla, muuten treenit menikin oikein kivasti.

Tänään käytiin pikapikaa eri kentällä tokoilemassa. Siro seuraamista ja liikkeestä istumista. Liikkeestä istuminen sujui taas, mutta sehän ei takaa että sujuisi huomenna Seuraaminen oli ihan ok. Särmä sai tehdä sivulle siirtymisiä ja lyhyitä seuraamispätkiä. Ihan kuin olisi seurannut suorempana, kuin aiemmin. Liikkeestä maahanmeno sujui taas näppärästi, samoin kuin liikkeestä istuminen.